onsdag 5 oktober 2011

OM ATT SPELA GOLF

Pappa kom hem när jag satt nere och åt frukost. Han sa att han skulle spela golf och frågade om jag ville med. Varför inte, sa jag och sedan åkte vi iväg mot golfbanan.

Vad många av er kanske inte vet är att jag faktiskt har grönt kort i golf, jag tog det när jag var kanske 13-14 tillsammans med mamma men sedan har jag inte spelat just någonting utöver det. När jag var liten kändes det töntigt och sedan har jag känt mig totalt omotiverad till att promenera lite över en mil för att få slå på en boll då och då. Däremot så har jag varit med på banan ett par gånger under åren, senast i fjol då vi plöjde oss igenom en niohålsrunda som ändå gick hyfsat. I vintras slog jag lite bollar på isen utanför stugan och nu tänkte jag att det kanske går ännu bättre, att jag rent mirakulöst har blivit starkare i armarna av att inte träna dem och kan få iväg en boll 400+ meter. Riktigt så bra  var jag dock inte...

Till en början gick det bra. Tog mig kanske 150 meter från första utslaget och lyckades med en hyfsad uppvärmning. På andra hålet kom jag upp på green efter två slag med en klar chans på par.

Efteråt fick jag prestationsångest för att det började så bra och allting gick utför. På slutet tog sig bollen kanske en meter per slag och jag blev så frustrerad att jag ville kasta mammas golfklubbor i närmaste vattenhinder.

Däremot så ska jag inte skymma undan att det var riktigt roligt att prova igen, även om det förmodligen blir sista gången på ett bra tag. Men jag fick min motion för dagen och kommer ha en del träningsvärk i armarna imorgon.

8 kommentarer:

 1. Sv: Då borde du köpa det, det är riktigt fint (och gulligt) och är värt pengar,och det kostar bara 99kr ;)<3

  SvaraRadera
 2. Har du alltid gillat att skriva? :)

  SvaraRadera
 3. Det märks också på hur du skriver. Att du verkligen har fullt med inspiration som du bär på. Ett riktigt bra flyt i texten! :)

  Tack så mycket! Du får läsa mina krönikor och se vad du tycker där också? ;)=

  SvaraRadera
 4. Sv: Jag har nästan inga pengar man shoppar ändå, kanske lite dumt eftersom jag snart ska köpa ny dator, och därefter en ny kamera.. x) smarta jag! ;)

  SvaraRadera
 5. Ja det är hemskt krångligt, men jag är envis och ska prova allt oftare så kanske det sitter till slut. Kunde jag lära mig cykla, köra moped och bil så kan jag nog fan göra detta! :D

  SvaraRadera
 6. Sv: Härligt att du dömer fotboll =) . Jo har också för mig att det är dom 21 första dagarna som är galet tunga. Har tränat mycket tidigare, alldeles för mycket. Så pass mycke så jag "gick sönder" och blev sjukskriven. Tror dock att min motivation är borta nu eftersom att jag varit sjuk, förkyld i ca 2 veckor sen andra saker som hindrat så inte kunnat träna dom 3 senaste veckorna. Kanske en liten höstdepp som gör mig omotiverad till att träna nu också helt enkelt. Men det är helt klart störigt då jag verkligen vill träna men går nästan inte..

  SvaraRadera
 7. Det ska bli riktigt kul att åka till Madrid faktiskt. Båthyttshotellet gillade jag inte alls. Hade nog hellre sovit på en stol ;) Att sova 4 stycken i en av dessa hytter samt dela säng med en person man inte kände speciellt väl vid tillfället blev lite jobbigt ;)

  SvaraRadera