tisdag 25 oktober 2011

DAG 1 – VEM ÄR JAG?

Jag har på riktigt funderat sedan jag vaknade imorse på HUR jag ska kunna förklara vem jag är, utan att överdriva och utan att ta det för långt. Började skriva "Sofia heter jag, är inne på mitt tjugonde levnadsår och bor i Luleå", men det tog stopp efter det. Sedan hittade jag en lista på niotillfem-Sandras blogg när jag gick igenom mina bloglovin'-prenumerationer så här kommer den - en lista i en lista. Vill ni nu, av någon anledning, veta någonting annat om mig så fråga i kommentarsfältet. Det är inte svårare än så! 

Längd: 177 cm
Hårfärg: Röd/orangeaktig hennafärg. Är naturligt mörkbrun.
Ögonfärg: Blå, eller grå beroende på dag och hur jag sminkar mig.
Fräknar: Under ögonen, på armarna och sedan vet jag inte.
Bästa kroppsdel: Alltså jag har svårt för självsmicker, men det bästa med att vara lång är ju ändå att benen är långa (och slanka, i mitt fall).
Sämsta kroppsdel: Magen är väl inte som den brukade vara, men jag har allvarligt talat slutat klaga vad gäller min kropp. 
Ärr: När jag var yngre och spelade basket så trillade en lampskärm ner i mitt huvud, vilket har resulterat i ett fint ärr på ögonbrynet. Brännskador på armar och bröst på grund av den starka solen i Vietnam men de börjar försvinna nu, och sedaaaan diverse små fotbollsskavanker.
Tatueringar: Jag funderar för fullt på vad som är bra och lämpligt att tatuera in, och var. Jag vill ju inte se det hela tiden och till slut ledsna men samtidigt vill jag kunna se vad som är inristat på min kropp. Det kanske kommer.
Piercingar: Har fyra hål i öronen, ska passa på att göra några till nu när fotbollen är över för säsongen (får inte ha örhängen i när jag dömer). Sen är jag sugen på en septum (tjurring i näsan), men det lär det inte bli någonting av.
Sjukdom: Jag firar snarare att jag har varit frisk i snart ett halvår. Har problem med hosta sedan jag hade kikhosta då jag var liten, så när jag väl börjar hosta tar det oftast många månader innan det slutar även om jag är frisk i övrigt. 
Brutna ben: Har aldrig brutit något, någonsin.
Fobi: Jag kan ha lite halv agorafobi om jag har en dålig dag. Annars är jag mörkrädd. Tror alltid att någon ska mörda mig när jag är ute själv om det är mörkt, samtidigt som jag tror att någon kommer göra inbrott om jag är hemma ensam nattetid. 
Tvångstanke: Jag har många. Låser dörren tre-fyra gånger, måste ligga längst från dörren i en säng annars kan jag inte sova. Sedan kommer jag inte på något mer just nu.
Rädsla: Jag är livrädd för att bli övergiven av folk jag tycker om och tappa kontakten med sådana som jag har pratat med så länge att de är en naturlig del av mitt vardagsliv.
Kroppsligt partytrick: Hahahahaha.... Jag tror att jag kan dricka utan händer men det räcker nog där. 
Bästa känsla: Att träffa någon jag verkligen, verkligen har saknat. Det händer inte så ofta att jag saknar någon, och därför värdesätter jag den känslan högt. 
Bästa fysiska känsla: Att vara så glad att ögonen tåras är den absolut bästa fysiska känslan. Tänk er, magen pirrar, läpparna töjs ut till sitt yttersta och allting känns bara perfekt.


1 kommentar: