måndag 3 oktober 2011

PEACE

Sedan jag tog studenten i somras så jag upplevt en helt ny slags tomhet eftersom jag inte vet vad jag ska göra nu. Tidigare har jag varit insnöad i vad andra vill att jag ska göra med mitt liv, hur jag ska bete mig och vad jag ska utbilda mig till. Nu känner jag ingen stress längre, kommer jag inte in på skolan i december så är det ingen fara - det finns fler chanser och jag får en möjlighet till att jobba ihop några slantar som förhoppningsvis hjälper mig på vägen till att göra vad jag vill. 

Jag har motivation till att skriva igen, för första gången på flera år. När jag gick ettan på gymnasiet sa alltid min svensklärare "sluta aldrig skriv, du har talang för det du gör" och jag minns hur rörd jag blev. Sedan dess har jag inte kunnat få ner ett ordentligt ord på papper om jag inte har blivit instruerad till att skriva - men nu kommer det av sig själv. Jag behöver inga givna ord för att starta, bara en penna och ett papper. 

Saker börjar falla på plats. Det är skönt att göra ingenting ibland. Att kunna ta en promenad när jag känner för det eller att jag bara av spontanitet och lust kan sätta mig ner och skriva det här inlägget. Någonting som hade varit omöjligt för några månader sedan då allt jag kände var panik. Även om jag inte kan tänka mig att vara utan ett arbete hur länge som helst har den här perioden varit mer givande för mig än vad jag själv någonsin hade kunnat tro. 

Jag har hittat lugnet. Nu är det dags för mig att ställa mig upp, ta nya tag och leta efter nya möjligheter. 

8 kommentarer:

 1. sv: tack vad snäll du är! Hur är det? :}

  SvaraRadera
 2. I morgon åker jag till New York så det kommer bli lite glest på kommentarsfronten ett tag. Dock kommer jag hålla bloggen levande så glöm inte att spana in den. Då kommer du dessutom få se och läsa om vad jag har för mig därborta. Ha en fin vecka! Kram http://maddisenj.blogg.se

  SvaraRadera
 3. sv: haha jaja ! :D
  vad blev det då? :)

  och med mig är det sådär, mår lite illa :o!

  SvaraRadera
 4. Det viktiga är att man ger sig tid och inte känna det som ett misslyckande om man provar något och sen inte är det man trodde, jag tror att många har den prestationsångesten också...) Ge dig själv tid, precis som du skriver, det är det bäste du kan göra..:)

  SV: Ja men det förstår jag..:) Du får köpa de du med..:) Den var verkligen skitsnygg, SKILLS!

  SvaraRadera
 5. Så nu följer jag dig här genom google och genom bloglovin´..:) Gillar din blogg! :)

  SvaraRadera
 6. Good for you :D Det är ju jättehärligt ju!

  You go girl! :D

  SvaraRadera
 7. sv: Tack så jätte jätte mkt! :D

  SvaraRadera